VENLO - Op woensdag 4 december heeft de gemeente Venlo drie nieuwe convenanten gesloten. Het zijn samenwerkingsafspraken met met vereniging Ondernemend Venlo, stichting Supply Chain Valley en Brightlands Campus Greenport Venlo.

De samenwerkingsafspraken zijn bedoeld om nieuwe projecten uit te voeren op het vlak van arbeidsmarkt, bedrijventerreinen, veiligheid en internationalisering, onderzoek, innovatie en onderwijs en een startup challenge. Wethouder Erwin Boom, Lizbeth van den Boogaard (Ondernemend Venlo), Peter Pardoel (Supply Chain Valley) en Ingrid Vermeer (Brightlands Campus Greenport Venlo) waren bij de ondertekening aanwezig.

"Een sterkere arbeidsmarkt, innovatieve bedrijven en een betere samenwerking maken onze stad aantrekkelijker en leefbaarder," zegt wethouder Erwin Boom. "Tussen 2020 en 2023 hebben we eerder al drie vergelijkbare convenanten succesvol uitgevoerd. De nieuwe projecten maken onze regio toekomstbestendiger. Denk aan betere scholing, veiliger bedrijventerreinen, en nieuwe banen dankzij onder andere startups. Dit is niet alleen een investering in de economie, maar in de kwaliteit van ons dagelijks leven."

Nieuwe samenwerkingen: 50/50 aanpak

De afspraken gelden van 2024 tot 2026 en de kosten worden eerlijk verdeeld: 50 procent gemeente, 50 procent samenwerkingspartner.

  • Met Vereniging Ondernemend Venlo worden vijf projecten uitgevoerd, gericht op arbeidsmarkt, bedrijventerreinen, veiligheid en internationalisering
  • Met Stichting Supply Chain Valley wordt gewerkt aan onderzoek, innovatie en onderwijs
  • Met Brightlands Campus Greenport Venlo ligt de focus op een startup challenge om jonge ondernemers te stimuleren

Economische Visie 2030 en Ontwikkelagenda

In de Economische Visie 2030 staat niet alleen financiële groei, maar ook welzijn centraal. De visie krijgt een concrete uitwerking in de Ontwikkelagenda Economische Visie 2024-2030, met bovenstaande acht projecten die bijdragen aan wat de gemeente noemt 'brede welvaartsontwikkeling'. Bij brede welvaart draait het niet alleen om geld, maar ook om welzijn, leefomgeving, en kansen voor iedereen.

De Ontwikkelagenda brengt dit in praktijk door samen te werken met ondernemers en onderwijsinstellingen. Daarmee worden clusternetwerken versterkt en innovatiekracht vergroot. Dat levert voordelen op voor inwoners, bedrijven én de toekomst van de regio.

Bekijk op de kaart